JOODIN rekryterar ny projektledare för vidare expansion

16 maj, 2022

Sebastian Jakobsson, VD för JOODIN Måleri i Göteborg / Fredrik Fihn projektledare och kalkylator

Måleri- och golvkoncernen JOODIN är mitt uppe i en omfattande expansion och ska bland annat rekrytera flera målare i Göteborg. Som ett led i tillväxten tar bolaget nu in Fredrik Fihn som ny projektledare. Något som är viktigt för Fihn i den fortsatta rekryteringsprocessen är att välja medarbetare med omsorg och att skapa en positiv företagskultur. 

JOODIN AB grundades år 2020 och är en svensk koncern inom måleri- och golvbranschen. Som ett led i bolagets pågående expansion går Fredrik Fihn in som ny projektledare och kalkylator, med ansvar för allt ifrån rekrytering till rådgivande försäljning och personalvård. 

Fredrik Fihn tillför en betydande kompetens och lång branscherfarenhet. Han har över 30 års erfarenhet inom måleribranschen, där han förutom som målare även arbetat som projektledare, mätare, platschef och kalkylator. Fihn har tidigare arbetat på exempelvis Sandå och Målerifakta.

Jag har bara varit här i några veckor men trivs redan väldigt bra. Man känner att det är en god stämning på företaget. Det är högt i tak och vi har kul ihop, säger Fredrik Fihn, projektledare och kalkylator på JOODIN.

Fokus på god företagskultur 

Sebastian Jakobsson, VD för JOODIN Måleri i Göteborg, och Fredrik Fihn har tidigare arbetat ihop i sammanlagt nio år på Målerifakta, Målericentralen och Helanders Måleri. Tack vare tidigare gemensamma uppdrag finns det därmed redan en inarbetad öppenhet, trygghet och ett gott samarbete sinsemellan, vilket väntas inverka positivt på företagskultur, effektivitet och resultat. 

En stor fördel som Fredrik Fihn ser i sin nya roll på JOODIN är att han redan från start har möjlighet att vara med och forma en god och hållbar företagskultur.

Det jag ser fram emot mest med att arbeta på JOODIN är möjligheten att sätta företagskulturen. Det är ett nytt företag, och vi rekryterar nya medarbetare och målare med stor omsorg. Nu får vi möjligheten att skapa något nytt tillsammans, säger Fredrik Fihn.

Fihns primära roll ligger i uppdraget som kalkylator, men som projektledare kommer han också att lägga stort fokus på stöttning för de nyanställda. I sitt ledarskap ser han sig själv som en stöttande chef, och som ledare vill han ge mycket frihet under ansvar.

Vi har motiverade målare, med mycket driv och vilja. Målarna som arbetar på JOODIN tycker att hantverket är roligt och de uppskattar att få vara självgående. För oss är det viktigt att våra målare känner stor trygghet i sin egen profession. Det gör att de därmed arbetar självständigt och blir som egenföretagare, redan från start, säger Fihn. 

Stor expansion i Göteborg

Under 2022 händer det mycket på JOODIN. Ett stort fokus för Fihn är att utöka personalen, så att bolaget kan möta den stora efterfrågan på marknaden. Bara under de senaste veckorna har man anställt sju målare och kommer inom den närmaste tiden att anställa ytterligare sju.

– Vi är väldigt noggranna i rekryteringsprocessen när vi nyanställer, och släpper inte in vem som helst. Den största utmaningen vi har just nu är att sålla bland alla ansökningar och rekrytera rätt personer till JOODIN. Det är väldigt viktigt.

Är du Sveriges bästa målare?

Just nu söker vi på JOODIN flera nya målare till verksamheten. Vi går igenom ansökningar och kallar till intervjuer löpande, så skicka gärna in din jobbansökan så snart som möjligt. Maila ditt CV och personliga brev till Martin Odin, VD på JOODIN, på . Har du frågor om ansökan är du givetvis välkommen att maila, eller ringa på 0733220620. Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga jobb:

Göteborgs bästa målare sökes till JOODIN 

Växjös bästa målare sökes till JOODIN 

Kort bakgrund om Fredrik Fihn

Fihn har tidigare bland annat arbetat på Sandå, en av Sveriges största målerigrupper som finns representerad på över 60 orter runt om i Sverige. Fihn har också erfarenhet av att arbeta som Mätare på Målerifakta. Målerifakta arbetar på uppdrag av Måleriföretagen i Sverige och Svenska Målareförbundet för att hjälpa måleriföretag öka sin effektivitet och konkurrenskraft samt att göra korrekta ekonomiska planer för sina uppdrag. Varmt välkommen till JOODIN!

Om JOODIN

JOODIN AB är en svensk koncern med höga tillväxtambitioner inom måleri- och golvbranschen. Bolaget grundades år 2020 av smålänningarna Martin Odin, Sebastian Jakobsson och Tom Olander, vilket gör att JOODIN präglas av småländsk entreprenörsanda.